суботу, 22 липня 2023 р.

УЧУСЬ РОЗМІРКОВУВАТИ ЛОГІЧНО (у будь-якій екстремальній ситуації) або ЧЕКАЙ НЕОЧІКУВАНОГО!

Психічне здоров’я
Ця стаття пропонується розумно мислячим сучасникам, освіченим, у звичайному житті зовні миролюбним, досить правдивим, впевненим і рішучим, але не повною мірою вміючим керувати своїми думками, емоціями та бажаннями у несподіваній екстремальній ситуації. Несподіванка сприяє посиленню перелічених якостей, або зниження, до їх втрати.
Сьогодні багато експертів почали прогнозувати, що у зв'язку з пандемією, війною, загрозою різноманітних катаклізмів слід очікувати на пандемію психічних розладів і навіть хвороб у світі. 
Що робити?

Слід негайно зайнятися самообороною.
  • Перша та головна лінія захисту для розумних та віруючих людей у ​​їхніх думках: «Все в руках Божих»!
  • Друга лінія захисту виражається уявним чи словесним проханням: «Господи! Врятуй та помилуй!»
  • Третю лінію захисту, звернену у бік пророків-експертів, розумно мисляча людина може висловити словами: «НЕ ДОЧЕКАЄТЕСЯ!!!» .
Логіка сили цих слів у тому, що якщо всі розумно мислячі в місті, країні, на континенті, одностайно проти стати божевільними, то й пандемії психічних розладів не буде.
  • Четверта лінія захисту – самовизначення. Психологи виділяють сьогодні кілька типів особистостей: демонстративний, ригідний, некерований, надточний, безконфліктний та конфліктний. Спробуй запитати себе: до якого з перелічених типів особистостей належиш? Мається на увазі як зовнішня конфліктність, а й внутрішня. Іншими словами – визнач підсходинку у щаблі миролюбності. 
  • П'ята лінія внутрішнього захисту – відповідальність . Є люди виховані, з почуттям власної гідності, про які говорять – вони завжди «в тверезому розумі», почуття виявляють стримано і вчинки у них під контролем. Законослухняні громадяни. У таких людях рідко виникають зовнішні, а ще рідше – внутрішні конфлікти. Вони вміють вирішувати свої проблеми як у світі фізичному, так і в душевному. Це портрет духовно-душевно здорових, розумно мислячих, працьовитих та самостійних людей з вираженим ментально-емоційним імунітетом.
Але поряд існує категорія людей, які іноді перебувають «не в собі», «не в своєму розумі»: іноді від злості або від страху, часом від безвиході. Такі, безпорадні, перебуваючи «не в своєму розумі» (значить розум чужий у них?) кажуть невластиві їм, марні слова, про які потім шкодують. Здійснюють не контрольовані вчинки, яких потім соромляться. Яким чином їх спрямовує чийсь інший розум говорити і робити те, про що пізніше людина, «прийшовши до тями» шкодує?
Можна сказати, що це «недозрілі» до повної самостійності у ментальному плані; наївно-довірливі у душевному плані; і малограмотні у духовному плані люди. Якщо таких постійно і навмисно «виводити з рівноваги», щоб викликати в них всі залишкові негативні думки і почуття (злісність, страх, безвихідь), тоді цілком можливий сплеск психічних розладів у подібних нестійких натур.

Запитання.
1. Скільки таких людей?
Відповідь. А хто їх рахував?
2. Хто їх збирається виводити з рівноваги? Нема відповіді.
3. Кому потрібна (вигідна) епідемія психозів?

Відповідь кожна людина обирає сама:
  • Медичним працівникам?
  • Фармацевтичним фірмам?
  • Політичним керівникам країн?
  • Керівникам міст?
  • Керівникам підприємств?
  • Батькам?
  • Самій людині наївній, малограмотній, немічній?
    Якщо відповідь «У нашій країні – це нікому не потрібно!», тоді питання:

    4. Що робити ? Адже експерти застерігають!

    Відповідь. Той, хто знає особливості характеру свого народу, своїх співробітників, родичів та недоліки свого власного характеру, той знає, як запобігти – захистити – заспокоїти себе і тих, хто поруч.
    Хто проти масових психозів, той і не допустить їхнього виникнення, знаючи, як допомогти. Насамперед – турботою про психічне здоров'я народів, мешканців, співробітників, членів сім'ї. Яким чином? Зміцненням свого особистого ментально-емоційного імунітету для заспокоєння оточуючих ділитися з ними: досвідом, знаннями, логікою, аналізом подій, що відбуваються.
    Є ще категорія людей, які можуть опинятися «поза собою» у певних екстремальних умовах. Логіка підказує, що якщо людина виявляється «поза собою», тоді хтось у цей час «всередині неї»? Це люди одержимі (чужими бажаннями, емоціями, думками). Їх не так багато, але саме вони, перебуваючи у стані «афекту», створюють паніку, наганяють страх, виводять із рівноваги розумних, але наївних людей. Особливо якщо знаходяться на вершині будь-якої піраміди влади.

    Примноження числа таких суб'єктів може створити спалах психоневрологічних станів на зразок зовні начеб то здорових оточуючих і вивести їх «з себе». Це контингент психіатричних відділень. А серед віруючих про таких кажуть – одержимий бісами.
    На закінчення, розмірковуємо про карантин у зв'язку з пандемією коронавірусу.

    Тобі набридла ізоляція?

    Але ізоляція сьогодні необхідна всім, крім тих, хто лікує, годує, стежить за порядком, щоб люди не захворіли та не помирали від цієї маловивченої інфекційної хвороби.

    Чи ти хочеш захворіти?

    Запитання: чому (з якою метою) ти хочеш захворіти? Щоб померти? Щоб заразити ще когось? Щоб обтяжити собою, нещасним, оточуючих (рідних, колег, лікарів, уряд)? Щоб випробувати свою долю?

    Ні? Так не думав, не думаєш, не збираєшся так думати?

    Тоді спокійно сидиш удома. Займайся трансформацією свого духу протиріччя. Своєї гордині. Своєї безвідповідальності. Своїми дітьми. Своїми близькими. Листуванням з друзями. Своєю квартирою чи машиною (прибиранням, ремонтом). Своїм садом-городом. Займися будь-якою іншою, але улюбленою справою. Коли це ще буде можливо в такому вільному режимі? Усвідом, що раніше на всі ці справи часу не вистачало, а тепер – будь ласка! Як тільки майнула подібна думка із серії «добро у злі», так ти й подолав ще один підступ, виходячи зі сфери «духу протиріччя» (упередження) в атмосферу дружелюбності.

    Чи хочеш сказати, що не маєш улюбленої справи для себе? Для добра сім'ї? Для добра своїх друзів? Свого міста? Своєї країни? Цієї планети? Ні? Ти радісно використовуєш цю можливість?
    Прийми вітання! Логіка добра в тобі помножилася!

    Джерело: Піньковська Е.А. - Товариство культури "Світло" 

    Немає коментарів:

    Дописати коментар