пʼятницю, 12 квітня 2019 р.

Про лицемірство, словоблуддя і патріотизм – все в купу задля Порошенка. А совість?..


Римський сенатор Марк Порцій Катон Старший (324-149 рр. до н.е.) кожен свій виступ у Сенаті закінчував словами “Ceterum, censeo Carthaginem esse delendam” – “Карфаген має бути знищеним!” Байдуже, про що йшлося: про якісь побутові проблеми чи про складні геополітичні рішення. Багатьом його риторика набридла, але сенатор виявився досить наполегливим і врешті-решт культура комерсантів, котрі заради успіхів у торгівлі приносили в жертву Молоху власних дітей, була стерта з лиця Землі.

Стверджую, що нинішня корупційна система – Молох, пестливо зрощений Януковичем-Порошенком, – має бути знищена. Без цього не може бути мови про будь-яке майбутнє наших дітей і онуків у нашій країні. Вони просто виїдуть. І саме за напрям розвитку країни йде така шалена боротьба, заради перемоги в якій команда нинішнього Гаранта готова пожертвувати країною.


Що я побачив і відчув на собі: шалене поєднання у середовищі прихильників чинного Президента лицемірства, страхів, псевдопатріотизму, агресії та відсутності критичного мислення. Лицемірство у тому, що вони чудово знають, як грабувала Україну команда Порошенка, як гинули в Іловайську наші воїни з вини недолугих воєначальників, як слова Гаранта розходяться з його діями. Врешті-решт, як Порошенко і Ко фактично приватизували Україну. Та ще і ретельно вимостили й "вичистили" від конкурентів український ринок нафтопродуктів для Медведчука.



Страхи перед ретельно нагнітаємою "загрозою" "руського міра", що підігрівалися численними "витоками інформації" з "надійних джерел". А насправді це страх перед реальною перспективою виходу зі стану набутого комфорту, мовляв, краще нічого не міняти – раптом буде гірше. І пішла хвиля тверджень, "як буде діяти Зеленський". До речі, другий смертний гріх після фізичного вбивства - звинуватити невинну людину. Яка ще нічого не зробила! Не бояться! Тому що насправді безбожники.

Про патріотизм взагалі бридко казати: коли треба було захищати Україну в 2014-15 роках, ніхто не звертав уваги, що більшість добровільних захисників Вітчизни були російськомовними. Величезна кількість українців добре пам'ятають, яку роль зіграв олігарх Коломойський у збереженні України від поділу на ДніНР, ХарНР, ХерНР тощо. Зате під час виборчої кампанії команда Порошенка безперервно тріщала про головного опонента як про слугу Коломойського і описувала його як найпаскуднішого олігарха. А те, що Рінат Ахметов "Ротердамом+" разом з Порошенком грабують українців - це нормально? Подвійні стандарти.
Купа незадоволених виборців Порошенка шалено гадять на 6 мільйонів українців, які мають іншу думку, хто має стати Президентом України. Притягують за вуха події з реального чи вигаданого минулого Зеленського. Вперто втягують нас у безкінечні розмови про Президента як головнокомандуючого, гаранта незмінності курсу в НАТО і Євросоюз, хранителя незрозумілих цінностей (Свинарчуків, чи що?), ревнителя істинного християнства. Хоча я вважаю фарисейством використання Томосу як елементу виборчої кампанії. Такі інтимні речі, як релігія, у своїх особистих інтересах може використовувати лише безбожник. Який не вірить, що за такі речі доведеться відповідати перед Господом. 

Про критичне мислення. Це ж треба так уперто приймати бажане за дійсне, щоб не бачити, що антиукраїнські покидьки Охлобистін, Жиріновський, Порєченков чи донецький Дід Мороз Губарєв спроможні лише нашкодити Україні. І своєю начебто «підтримкою» Зеленського мають на меті викликати у тугомислячих навпаки відразу до В.Зеленського.

Повернімося до лицемірства. Скільки років уже тривають розмови про те, що корупційна система вже стала раковою пухлиною держави, що люди не можуть знайти справедливості, що чиновники стали незалежною від народу кастою. І при цьому купа порохоботів з науковими ступенями і без них з піною біля рота розказують, що треба обговорювати, як Зеленський буде вирішувати ту чи іншу локальну і вузьку проблему.

Хоча насправді в Україні є лише три проблеми: відсутність культури як системи цінностей у всіх сферах життя, відсутність системи в управлінні на всіх рівнях і абсолютна безвідповідальність посадовців і депутатів за свої дії чи бездіяльність. Все це дозволило спритникам вибудувати корупційну державу.

І на такому міцному корупційному фундаменті українцям пропонують здійснювати реформи! Хто цього ще не зрозумів – жаль, але ж є й циніки, які все добре розуміють. І які до хрипоти репетують про дебати кандидатів і "право народу знати". Знати що? Те, що нашому Гаранту ледве вистачило п'ять років, щоб нарешті почути українців? Чи те, що до цих пір жодному Свинарчуку та іншим "любим друзям" чинного Гаранта руки не повідрубувані? Чи те, що в трагічні часи Іловайська Гарант приймав парад і спішно оформляв свої статки на офшор?

Переконаний, що історичним завданням Президента України на нинішньому етапі має бути лише одне: зруйнувати корупційну систему (систему адміністративної ренти, торгівлі посадами і підписами, суцільного хабарництва, тощо). Всі інші справи мають виконувати високопрофесійні люди, які ще в Україні лишилися.
Якщо корупційна система не буде знищена – про будь-які реформи та кардинальні зміни на краще можна забути надовго.

Валерій Панько
P.S. Пісня в тему.

Немає коментарів:

Дописати коментар