пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

Гарант уже не гарантує. Починаємо будувати нову країну.


     Ми знову хочемо висловитися про Гаранта і радісно стверджуємо, що варто шукати не спосіб повидовбувати йому очі за законом Моїсея, а створити гарантовані запобіжники концентрації абсолютної влади в одних руках. Особливо вельми липких до всього, що добре чи погано лежить.

Перш за все, нам терміново треба припинити боротися з громадянином України, який займає найвищу посаду в державі. Він та його вірні радники з найближчого оточення підступні та ніколи і ні перед чим не зупиняться, доки не втратять коріння, яке забезпечує їхню міць, а саме: монополію на правові та владні рішення і фінанси. Розуміємо, що безліч питань є першочерговими для розгляду старим-новим Парламентом. Але всі зусилля приречені на провал, якщо не відрубаємо ці корені. Що маємо на увазі:
1. Відставка Прокурорів, починаючи з Генерального і закінчуючи районними, які спокійно спостерігали правову вакханалію в державі, масове вирощування тітушок і свавілля міліції.
2. Відставка Конституційного Суду і Верховного Суду у повному складі, а також люстрація рішень суддів місцевого і апеляційного рівня. Звільнення з роботи і притягнення до відповідальності посадовців, які прийняли протиправні чи процесуально неправильні рішення.
3. Розслідування і суворе покарання посадових осіб, дії чи бездіяльність яких призвели до народного повстання, а також тих, хто здійснював злочинні дії під час цього повстання. Ми маємо розуміти, що без втілення гасла «бандитам тюрми» ми не матимемо ні нових справедливих правил гри, ні чесних виборів, ні поваги до честі і гідності кожного українця.
4. Термінове розслідування і суворе покарання фальсифікаторів усіх (!) виборів, починаючи з 2004 року.
5. Прийняття прозорого Виборчого Кодексу з механізмом суворого і автоматичного покарання винних у порушеннях цього кодексу. У тому числі за невиконання своїх передвиборчих обіцянок.
6. Впровадження надійної автоматизованої технології проведення виборів. Така технологія вже створена нашими науковцями, а її використання на порядок зменшить бюджетні витрати на проведення виборів. Я вже не кажу про гарантію неспотворюваності народного волевиявлення.
7. Враховуючи те, що чинна законодавча система багато років створювалась в інтересах вузьких бізнес-груп, прийняти Закон про відновлення фінансово-економічної спроможності держави, згідно якого навести порядок у тендерних закупках, бюджетних витратах, власності, а також:
  • визначити найкоротший термін для переведення зарубіжних офшорних активів в Україну
  • визнати протизаконним ведення бізнесу в Україні з використанням офшорних схем
  • після часу "Ч" націоналізувати безоплатно підприємства, створені офшорними компаніями або навіть за їх часткової участі
  • визнати недійсними і переглянути всі лобістські закони, а також ті, що прийняті рішеннями «піаністів».
8. Прийняти закон «Про безумовну відповідальність посадових осіб за свої рішення, дії чи бездіяльність», умовно «Закон Честі».

І лише після цього можна починати будь-які серйозні реформи в державі.
Окремо звертаюсь до депутатів Верховної Ради. Величезне прохання: починається перезавантаження країни і негоже продовжувати стару традицію паскудити людей, які мають іншу думку. Започаткуйте нову політичну культуру незгоди, почніть з себе і вас підтримає Україна. Ми не можемо рухатися далі без високої культури взаємин, особливо культури незгоди! До речі, високий ступінь культури незгоди проявляється у конструктивній критиці, спокої у відповідь на кривди і образи, доброзичливості до опонентів.
Принагідно нагадаю мудрість Махатми Ганді: «Право піддавати людей найсуворішій критиці заслуговує той, хто переконав їх у своїй любові до них».

Немає коментарів:

Дописати коментар