понеділок, 26 травня 2014 р.

Про пам’ятники старі та нові



11 травня 2014 року у дендропарку «Олександрія» міста Біла Церква відбулося урочисте відкриття пам’ятника його засновниці О. В. Браницькій (робота скульптора Максима Василенка).

На заході, серед присутніх, були і міський голова і навіть представники литовської делегації. Пройшло все чудово і радісно.

Подія висвітлена в місцевій пресі. Наскільки мені відомо, сама скульптура викликає тільки захоплені та схвальні відгуки відвідувачів парку. Хіба що декому не подобається обране для її встановлення місце. Можливо воно тимчасове, а може в його обранні є сенс не всім відомий та зрозумілий.У всякому разі приємно, що така  вишукана  скульптура прикрашає наш парк.
Та  шкода, що поки ще не дуже, але встигли знизу забруднити цей білосніжний вишуканий витвір, бажаючі все помацати власними руками. А то й ще поставити своїх маленьких діточок на постамент  для фотографування або й просто для розваги. Така в нас зараз, нажаль, культура відпочинку.
Шановні білоцерківці та гості міста, давайте будемо більш дбайливо та обережно ставитися до творів мистецтва та виховувати в цьому дусі підротаюче покоління!  
                   Спаси и сохрани на долгие века
                 прекрасное. что создала рука...

Радістно, що пам’ятник Богдану Хмельницькому належним чином доглянутий, оновлено покриття, навколо цвітуть чорнобривці, а нещодавно ще був  у занедбаному стані.
Пам'ятник Богдану Хмельницькому  Погруддя Григорія Потьомкіна прикрасило "Олександрію"    

Немає коментарів:

Дописати коментар