неділю, 2 листопада 2014 р.

ПРАВИЛА ХОРОШОГО ТОНУ (згадаєм)



Правила хорошого тону цікаво та зрозуміло викладені у книжці для дітей Емми Піньковської "Моя земля", призначеній для формування почуттів: миролюбності, правдивості, вдячності і відповідальності, таких необхідних у вихованні дітей раннього віку.
Нам, дорослим, не завадить час від часу теж їх згадувати. 
Читати книгу повністю

Правило перше: не плюй на землю! Якщо треба виплюнути з рота зайву слину, то це можна зробити непомітно в серветку або в носовичок. Ці речі слід мати при собі постійно. Будь благородною людиною.
Правило друге: не сміти. Кидай сміття тільки в урну, або в сміттєвий бак, або в свою кишеню. Пам'ятай, що порядок і чистота зберігаються не там, де прибирають, а там, де не смітять. Будь охайною людиною.
Правило третє: не руйнуй! Не ламай, не обривай гілок з дерев, кущів, не зривай квітів у парках, у лісі, на вулиці. Не дряпай стіни в під'їздах і ліфтах. Посади дерево або квітку. Так ти принесеш радість усім, що живуть поруч з тобою. Будь дбайливою людиною.
Правило четверте: не підвищуй голос! Не кричи при розмові, не обзивай нікого образливими словами, не погрожуй, не лайся. Подібним чином діють лише злі й неосвічені люди. Виховані діти і дорослі поводяться тихо і непомітно. Будь скромною людиною.
Правило п'яте: не обтяжуй собою! Для цього треба бути сміливим, здоровим і сильним.Смілива людина (правдива) не боїться програти, не плаче від невдачі, готова почати спочатку будь-яку справу, щоб домогтися успіху. Вміє визнавати свої помилки.Здорова людина (вольова) не завдає клопоту оточуючим людям своїми хворобами. Зміцнює фізичну силу в собі, силу волі і бажання бути бадьорою і здоровою постійно.Сильна людина (знаюча) не порушує законів цивільних і моральних. Зберігає порядок у всьому. Допомагає слабким. Стань таким!

Немає коментарів:

Дописати коментар