пʼятницю, 18 грудня 2020 р.

Сон розуму і душі породжує чудовиськ

             

«Сон розуму породжує чудовиськ». Це іспанське прислів'я, фабула відомого однойменного офорта Франциско Гойї із циклу «Капрічос». Повний текст звучить так: «Фантазія, покинута розумом, створює неймовірних монстрів: в поєднанні зі свідомістю фантазія є матір'ю мистецтва та походженням її чудес».  

В якому сні знаходиться зараз уся Україна і увесь світ?

Допитливий болгарський дослідник, публіцист, політик і нарешті ветеринар з 30 роками досвіду наукових досліджень, у тому числі з вірусології, імунології та створення вакцин – людина з полум’яним іменем Пламен Пасков – сформулював так звані 5D принципи англосаксонської колонізації:


.  дебілізація,
.  деіндустріалізація,
.  денаціоналізація,
.  дегуманізація,
.  депопуляція

З огляду на це давайте спробуємо вибудувати логіку тих процесів, які останні 7 років відбуваються в Україні.


Дебілізація

Врешті-решт, ми докотилися до того, що в Міністерстві освіти вищі посадовці починають всерйоз говорити про поки що "добровільний" перехід на дистанційну середню освіту. 

Виявляється, у нас зайвих 36 тисяч учителів. А математику, яка колись щодня була у розкладі старшокласників і допомагала формувати логічне мислення, сьогодні катастрофічно скорочують до трьох годин на тиждень у старших класах. 

Цікаво, звідки візьметься "особистість з критичним мисленням"?



Деіндустріалізація

  • Скільки колись успішно діючих заводів і фабрик за часи незалежності України були знищені, а обладнання порізане на металобрухт? 
  • Де українські комбайни, трактори, автомобілі, телевізори, тканини? 
  • Коли востаннє в небо злітала українська ракета-носій «Зеніт»? 
  • Скільки за останні хоча би 5 років було вироблено і продано серійних літаків знаменитої марки «Антонов»? 

Денаціоналізація

Практично усі промислові об’єкти, що давали пристойні доходи в державну казну, сьогодні або викуплені за безцінь «інвесторами» з чудернацьких островів та інших офшорних імперій, або міцно обкладені фірмами і фірмочками, які висмоктують фінансові ресурси. Або зупинені за принципом «Сам не гам та іншому не дам». Як Одеський припортовий завод. 
Чи може хтось ще наївно думає, що Нацбанк належить Україні?  
Чи власник надр з усіма нафтами, газами, рудами, лісами чи водами – український народ, як це поки що написано в Конституції? 

Дегуманізація

Що мається на увазі під цим терміном? Хто постарший за віком, той пам’ятає, що перед бійкою противника треба було обізвати яким-небудь "слизняком". І тоді з’являється натхнення побити не людину, а тварину. Так би мовити, "за ідею". 

А тепер процитую Mediasapiens:  

"Ми вже не помічаємо, як самі стаємо інкубатором ненависті й шовінізму. Як зі строкатого спектра лексики переходимо до чорно-білої палітри hate speech. Цей англіцизм, який в українському перекладі має два варіанти – мова ненависті й мова ворожнечі, — віднедавна оселився на наших вулицях, роботах, у наших домівках і головах.
Бандерівці, бандерлоги, укри, каклі, кастрюлеголові, свідоміти, укропи, майдауни, майдануті, укропітеки, карателі, хунта... Фабрика ненависті один за одним штампує новотвори, начинені емоціями, приправлені негативом і запаковані в потрібну обгортку. Чим більше термінології у вашій голові, у якій уже паморочиться, тим чутливішою вона стає до масового психозу, – переконують психологи. Щодня зі швидкістю кліка мишки на інтернет-поприщі прибуває ватників, скрепів, колорадів, рашистів, совків та іншого недоброго добра".  
Згадайте, якими епітетами нагороджуються у пресі чи ботами у соціальних мережах скептики і противники коронапсихозу. "Конспірологи" серед них є найбільш толерантним прізвиськом. 

Депопуляція 

Як ви думаєте, у здоровому глузді бути творці цього дива, де вибита конкретна мета – стабільно не більше 500 мільйонів людей на Землі. Куди дівати нинішніх 6 мільярдів землян? 
Якщо ви не вірите, послухайте виступи Білла Гейтса, який за допомогою вакцинування вже зараз має намір скоротити кількість населення не менше, ніж на 10-15%. 

До цього слід додати інші впливові чинники: 
  • потужну пропаганду одностатевих відносин, міцно сформований дивний стереотип, що від СНІДу спасає лише презерватив
  • цілеспрямоване руйнування системи охорони здоров’я з її трансформацією у високорентабельний бізнес, жертвами чого першочергово стають малозабезпечені люди
  • Системне підвищення тарифів і цін при, знову ж таки, системному обмеженні джерел заробітку українців
  • Руйнування основ місцевої економіки і максимальне переведення громадян у залежність від державних виплат, допомог і субсидій.

Висловлю своє розуміння нинішньої ситуації

Думаю, що в Україні та інших фінансово колонізованих країнах здійснюється масштабна операція системного знищення держави як такої з переведенням у ранг бананової республіки. З наступним розвитком за зовнішнім сценарієм. 

Якщо тіньовим ляльководам вдасться це здійснити в Україні, де ще збереглися сильні духом нащадки козаків-характерників, то за відпрацьованими підходами будуть поставлені на коліна усі інші країни і Європи, і світу в цілому. 





Вимальовується наступний сценарний хід подій

Де людям заробляти на життя, коли заводи і фабрики будуть зруйновані цілком, окрім шкідливих, а сфера послуг та Інтернет-торгівля також не безрозмірні? У цих умовах цінності виживання будуть штовхати людей на що завгодно, навіть на підтримку ідей скорочення народонаселення. Або? 

Або поголовного вакцинування, якщо це дасть щось для життя собі й дітям. Наприклад, гарантований «інвестиційний» дохід за «правильну поведінку». Яка це правильна поведінка, хто буде визначати таку «правильність»? 

Тут усе просто: Білл Гейтс разом з дружиною вже мають патент на технологію видобутку криптовалюти з використанням даних активності людини. Цитую текст із патенту: "Діяльність людського організму, пов'язана із завданням, що надається користувачеві, може використовуватися в процесі видобутку криптовалюти". 

Якщо перекласти це на людську мову, то говориться про те, що штучний інтелект буде щосекунди контролювати "правильність" поведінки людей і при будь-якому відхиленні перекривати "краник" єдиного джерела засобів існування. Без жодних сентиментів, адже штучний інтелект душі не має. Суцільна арифметика. 

Звичайно, можна запитати: як же забезпечити цілодобовий контроль правильності поведінки людини, якщо нас 7 мільярдів у різних куточках нашої планети? 

Зразу згадуються кілька сучасних технологічних досягнень, які попри сумнівну, на перший погляд, економічну та функціональну доцільність масово впроваджуються. 

Перше 
– наміри Ілона Маска покрити всю Землю безперешкодним цілодобовим доступом до Вайфаю. Які вже частково втілені, й більше 650 із 42 тисяч супутників Starlink уже запущені та розміщені у потрібних місцях. Це що, аборигени Австралії, ескімоси чи африканські бушмени не можуть прожити без Вайфаю? 

Друге 
– початок впровадження технології 5G, начебто щоб дати усім доступ до супершвидкісного Інтернету. Невже когось із вас не влаштовує нинішня 4G? Чи у вас є проблеми із відтворенням улюблених фільмів у шикарній якості на потужному смартфоні? Начебто ні. Тоді нащо нам супершвидкість? Чи не для цілодобового збору та передачі інформації про нас, що робимо, з ким зустрічаємося, про що говоримо, що купляємо, кому і що пишемо, чи вакциновані, який стан здоров’я… 

Третє – системна смартфонізація нашого життя (згадайте «державу у смартфоні»). Зверніть увагу, як звідусіль нам втовкмачуються "переваги" купи додатків до цих розумних телефонів. Найсвіжіше: "Мінцифри планує завершити роботу над застосунком для контролю за самоізоляцією за півтора місяці". Думаю, що насправді нам планують втюхати кишенькового цілодобового шпигуна за наші ж гроші. 

Четверте – мікрочіп (бажано під шкіру) або той же смартфон для передачі персональної інформації про фізіологічний стан людини. Наприклад, обов’язкове вакцинування. Не буду докладно переповідати реалії можливості створення вакцини для мутуючого віруса і адресую до одного з виступів Пламена Паскова. Я лише проілюструю одну просту річ, як її розумію.

Як стверджують вірусологи, термін створення вакцини (включає всебічні випробування) загалом складає 10-15 років, а у надзвичайних ситуаціях – не менше півтора року. Малюємо: починаємо створювати вакцину для вірусу Х станом на сьогодні. Через півтора року маємо вакцину проти віруса Х, а світ уже тероризує мутований вірус ХУ. Робимо нову вакцину, а за цей час з’являється вірус XYZ і так без кінця. Зате творці коронавірусної афери матимуть гарантований і оплачений попит на вакцину. Недаремно Білл Гейтс говорив про створення 14 мільярдів доз вакцин. 

А ще нагадаю вам шкільний курс біології. Впевнений що у вас не стерлись із пам’яті слова із трьох букв… РНК … і … ДНК. Важливий момент: РНК впливає на створення ДНК, яка, у свою чергу, визначає продукування білків організму. У кожного, звичайно, свій організм… 

 
… А ви впевнені, що компанії-виробники вакцин, які вже тривалий час не несуть будь-якої відповідальності за можливі негативні наслідки вакцинації, все зробили як треба? І що РНК-вакцина не містить якихось прихованих ділянок, які за певних умов не запустять продукування якихось дивних білків, яким організм негайно оголосить люту війну і не загине в останній битві?




До речі, українські депутати за поданням Кабінету Міністрів під керівництвом бравого солдата Швейка, пардон, Прем'єр-Міністра Шмигаля, вже "взяли під козирьок" і доблесно виконали завдання тіньових ляльководів: з березня 2021 року депутати ВР затвердили зміни до Закону України "Про лікарські засоби", згідно яких  виробники вакцин звільнені від відповідальності за певні ризики, що можуть виникнути внаслідок їх застосування. Також від відповідальності звільнені медпрацівники, які проводили щеплення, якщо вони діяли згідно з інструкцією виробника імунобіологічного препарату.

А вся відповідальність перекладена на "державу" - тобто на нас із вами. Як це прямо заявив голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Запам'ятайте, хто автор такого україноненависницького законопроекту, і хто проголосував за його затвердження. Ще варто додати Голову Верховної Ради Д.Разумкова і Президента України В.Зеленського, які підписали Закон. 

П’яте – технології маніпулювання, у використанні яких є просто віртуози практично у всіх країнах. Подивіться, як тонко і технологічно суспільство налякали коронавірусом і акуратно підштовхують до «демократичної вимоги» захистити людей від всесвітньої зарази і переважної готовності підставляти усі частини тіла під вакцинування. 

Звернуть увагу, урядовці за масивної підтримки преси скиглять, що малувато тестів робиться, тож, мовляв, і не маємо реальної картини захворюваності на всесвітню заразу. Але я зверну вашу увагу, що ця "реальна картина" вимальовується тест-системами вартістю від 700 до 2500 тисяч гривень з кишень громадян. При тому, що у Словаччині це вартує менше 5 євро, тобто 150 гривень і виключно за бюджетні гроші. Можна при такому підйомі репетувати "мало"?.. 


А якщо цей тест виготовлений підпільно у гаражі? Тоді чому б нам не лікуватися простою крейдою, а не пігулками з тієї ж крейди, але за шалені гроші та у красивій упаковці? А на горизонті вже бовваніє примара "рятівної" вакцини і на неї майже 3 бюджетних мільярди народні депутати припасли. Плюс ще 16 "на боротьбу"… Моголи…  

Зовнішні управлінці очікують, що втиснутий у жебрацтво народ заради гарантованого халявного "базового доходу", проголосує за поголовне вакцинування від будь-якої, навіть примарної зарази. І справді, у васальних державах, у тому числі в Україні майже синхронно уже з’явилися законопроекти про примусове вакцинування. Один із авторів законопроекту № 4142 – скандально відомий депутат Михайло Радуцький. Запам’ятаємо цього пана. Я процитую лише два з цілої низки зауважень у висновках Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України щодо вказаного законопроекту: 
  1. "Звертає на себе увагу те, що проект Закону України «Про систему громадського здоров’я» головним чином стосується питань епідемічного благополуччя, щеплення, боротьби з інфекціями тощо, та не в повній мірі вирішує інші проблеми системи охорони здоров’я України".
  2. "В проекті відсутні положення щодо дієвого правового механізму відшкодування шкоди у разі виникнення таких поствакцинальних ускладнень, зокрема, з вини виробника вакцини".

Сценарій, який цілком може бути правдою

 
Мікрочіп сигналізує смартфону про вакцинування, головні фізіологічні показники людини. Смартфон до цієї інформації додає картину, де був господар, з ким зустрічався і про що говорив. І в режимі реального часу через всюдисущий і безкінечний 5G Вайфай передає штучному інтелекту, який додатково відслідковує мережу камер відеоспостереження і загалом контролює «правильність» поведінки і нарахування «криптозарплати» (чи то "базового доходу") за «правильну» поведінку. А хто буде упиратися вакцинуванню чи неправильно вестимуть себе – хотілося згадати знамениту фразу із "Бриллиантовой руки" - "отключим газ"

Ні, все буде по-сучасному: безпристрасний комп’ютер просто анулює циферки на віртуальному рахунку. І людина в одну мить лишиться без засобів до існування. Буквально! Жодного способу десь тихенько заробити не буде: малий і середній бізнес буде знищено в прах, а всі інші заробітки будуть під контролем Всевидящого Ока… 

До речі, про око… Ви ще справді думаєте, що камери спостереження встановлюють лише для боротьби зі злочинцями, а не узаконеного шпигування за нами і контролю поведінки? 

А який "дивний" збіг у часі: ООН уже висунуло ідею гарантованого базового доходу. Совпадєніє?.. 

Якщо хтось вірить, що в результаті наступить суцільна демократія, – він глибоко помиляється. Всесвітні ляльководи встановлять свої правила і жорстко каратимуть за їх недотримання. Незгодні будуть швидко і віртуозно ізольовані від іншої частини суспільства, а головне – на "численні прохання" переляканих землян. 


Щось дуже мені це нагадує "прохання трудящих галілеян" двохтисячолітньої давнини щодо Ісуса Назаретянина

Завіряю вас, що робота ляльководів іде вже давно і системно. Наприклад, Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) заявила, що перебуває на завершальній стадії розробки IATA Travel Pass, цифрового паспорта здоров’я.

Зверніть увагу на фразу: "IATA Travel Pass контролюватиме необхідну інформацію про тестування або вакцинах між урядами, авіакомпаніями, лабораторіями та мандрівниками". 


Але як ви думаєте, хто попереду всієї планети? Звичайно, наш слухняний Кабмін, який ще 9 вересня запропонував дозволити літати Україною з електронними паспортами. Думаю, що в них буде розділ про вакцинацію і зовсім небагато часу має пройти від "дозволити" до "зобов’язати"… 

А потім, звичайно, "на прохання громадян" мабуть планується поширити "досвід" на школи, дитячі садки, інший транспорт, супермаркети, лікарні, допуск на робоче місце і…

…І моголи "добровільно" опиняться у цифровому концтаборі… 

До речі, Всесвітня організація охорони здоров'я (у слові "охорона" стосовно ВООЗ я маю великі сумніви) вже офіційно визнала, що вакцина не є панацеєю у боротьбі з "короною". Мовляв, "треба ще усі відпрацьовані заходи здійснювати". Цікаво, коли вчергове офіційні особи цієї вже абсолютно неповажної організації діаметрально змінять свої висновки і рекомендації?..

Що маємо? 

Порівняємо твердження Пламена Паскова з тим, що наявне зараз в Україні. 

Система середньої освіти
У пошуках моделі нової української школи "реформатори" успішно угробили стару радянську модель (де значне місце приділялося формуванню логічного мислення і вихованню школярів). А збудувала незрозумілого монстра, в якому головним завданням визначено навчити школяра безпомилково відтворювати інформацію. А розуміння причинно-наслідкових зв’язків, аналіз логіки подій чи розвиток понятійного мислення – навіщо воно майбутнім рабам? 

Вища освіта
 
у країні міцно перейшла на комерційні рейки. Хто платить, той … платить за все – екзамени, заліки, курсові чи дипломні. Вчитися немає часу, дистанційка поступово, але невпинно заміщує Учителя, а вчасні проплати гарантують отримання диплому. Знання?.. Практика показує, що гарні знання не є пріоритетом у фінансово-спекулятивній економіці, яка впевнено будується в нашій країні під пильним наглядом зовнішніх управлінців та смотрящих. 

Євроінтеграція повністю відкрила ринок України для товарів з Євросоюзу, а кордони – для вивезення карпатських лісів, руди, пшениці та іншої сировини. А також для посилення виїзду активних і кваліфікованих українців у пошуках кращої долі в країнах Європи. 

Виснажені соняшником, ріпаком, кукурудзою та іншими запитаними на чужих ринках культурами колись знамениті українські чорноземи. Регулярне підвищення цін на продукти харчування. Картоплю вже купляємо в Єгипті, яблука у Польщі, а соняшник – у Франції.
Зате в Україні встановлений чи не найвищий у світі "зелений тариф", внаслідок чого всі українці доплачують "бідним" Януковичу, Ахметову і братам Клюєвим. 

І ніхто нічого чомусь не може вдіяти! Чи не хоче? Чи має частку в бізнесі? 

А навіщо нам такий тариф, якщо атомні електростанції генерують найдешевшу енергію? Це думаємо ми з вами, бо платимо по захмарних рахунках. А високопосадовцям з Міненерго АЕС стоять кісткою у горлі, бо заважають розвитку "зеленої енергетики" і повному зовнішньому контролю над електрогенерацією… 

Тож у квітні 2020 року виконувачка обов'язків міністра енергетики Ольга Буславець запропонувала всі проблеми галузі вирішити шляхом зупинки, починаючи з травня, трьох блоків потужністю 3000 МВт, а також зменшення виробництва ще на п'яти енергоблоках. Зокрема, це еквівалент зупинки всієї Рівненської та частини Запорізької АЕС. 

Для нас із вами це означає, що "турботливий" Уряд обмежує найдешевшу державну атомну електрогенерацію на догоду приватних власників найдорожчої "зеленої" енергетики. Тут ще й свіженька, від 2 грудня заява інвестиційного банкіра Сергія Фурси в ефірі телеканалу "Україна 24", цитую з censor.net: "Тарифи на електричну енергію для населення насправді потрібно піднімати майже в 2 рази, і плани уряду в цьому напрямку виправдані".

Думаю, що скоро слід очікувати чергового зростання активності подібних консультантів та урядовців щодо розпродажу української земельки… 

"Гірше ніж москальські воші можуть бути тільки українські гниди"

Існує поширена думка про кадрову неспроможність чинного уряду і Президентської команди ефективно управляти розвитком України. На перший погляд, це так. Але давайте поглянемо на проблему під іншим кутом зору.

Зразу зауважу, що не належу до критиків, що вважають чинного Президента дурником, який нічого не розуміє і живе у "теплій ванні" на Місяці. Більш того, переконаний, що Володимир Олександрович вже добре знає, чому Петро Олексійович усі 5 років свого правління робив усе, що вимагали представники так званої "глибинної держави" як через спеціальних посланців, так і "пташенят" Офісу Ефективного Регулювання (BRDO) та інших "соросят". 

Упевнений, що у підборі управлінських і депутатських кадрів непрофесійність поряд із виключною слухняністю були вимогою закордонних "друзів", що гарантує безумовне виконання вимог тіньового управління. І тоді стають зрозумілими променади колишнього Прем’єр-Міністра Гончарука самокатом по власному кабінету (а що ще робити, доки привезуть документи на підпис), "вражаючі" ініціативи його міністрів, абсолютний карт-бланш Уляні Супрун на руйнування системи охорони здоров’я, остаточне руйнування системи освіти і соціального забезпечення, енергетики, комунальної сфери тощо. 

Чи впевнені ви, шановні друзі, що Президенту Зеленському не нагадали про історію отруєння Віктора Ющенка, а для гарантії "випадково" захворіла президентська дружина, а згодом і він сам? Така собі показова демонстрація тіньових можливостей… А у Зеленського ще є двоє дітей… 

Не забуваємо і те, що нинішнього і наступного року Україна має виплачувати шалені суми у погашення боргів, набраних папєрєдніками… Не виплатиш – тіньовики запросто влаштують повний управляємий кирдик для економіки, що ми з вами уже відчуваємо. А саме: 
Можна подумати, що лише корупційні зв’язки власників цих мереж посприяли їхньому успіху. Але я думаю, що просто зійшлися разом інтереси цих власників і власників грошей у світі (тієї ж глибинної держави). Адже коли буде прийняте рішення про вилучення готівки і перехід на електронні гроші, жоден землянин нічого не зможе купити, коли не матиме електронних грошей на картці. А матиме лише у випадку "правильної поведінки", про що ми говорили кілька хвилин тому. Звичайно, легше всього здійснювати "правильну торгівлю" у торговельних мережах: власникам цих мереж вигідно, а у всесвітніх ляльководів усе під контролем. 

Тобто, під виглядом боротьби з примарно-реальною всесвітньою заразою йде послідовна реалізація грандіозного плану плавної "посадки" землян у цифровий концтабір. На китайцях технології вже перевірили, тож китаїзація, про яку вже давно говорять економісти усіх країв, має відбутися "без шума и пыли". Але, на мою думку, експансія планується не економічна (вона вже відбулась), а цифрова. 

Чи можна цьому протистояти? І що варто зробити?

Можна, якщо люди, які приймають рішення, мають совість і Бога в серці, а також рішучість і реальний патріотизм. Або у випадку неймовірної поки що для України можливості об’єднання професіоналів, як це сталося у Німеччині, де група юристів вже здійснила колосальну роботу з опитування експертів і готує судові позови проти посіпак тіньових ляльководів

Навіть у Російській Федерації почалися руханки юристів. Українці ж вичікують і вальяжно обговорюють перспективи нашої країни "за Байдена". І що робити з боргами МВФ…

Хоча для вирішення проблем з виплатами боргів є одне просте рішення: почати розслідування дивних дій з фінансовими ресурсами країни за останні роки у виконанні Національного банку і керівників цілого ряду банків. А на період розслідування слідчий чи суд мають накласти мораторій на виплату зовнішнього боргу. І це справедливо, бо якщо певні посадові особи вчинили нам таку наругу – хай вони і розплачуються. У тому числі з добросовісними вкладниками знищених банків. 

Далі – позови до керівників держави і всієї управлінської вертикалі за порушення Конституції, законів України, нанесення колосальних збитків українському суспільству, бізнесу. У тому числі незграбними карантинними діями високо-, середньо- і низькопосадовців та депутатів. Які, за словами відомого українського економіста Олександра Савченка уже вартували Україні втрату 3 мільярдів доларів. При цьому наш уряд на колінах мільярд випрошує у МВФ. 

Позови потужні, професійні, з невідпорними аргументами, за участі найкращих юристів. Чи реально це? Не впевнений, але маю сподівання. 

Більш того, маю оптимістичний прогноз, що у випадку зникнення тиску тіньових зовнішніх управлінців ми побачимо нового Президента Зеленського і абсолютно нову, соціально орієнтовану внутрішню політику. І цілком можливо, що до нас прийде не друга-третя-четверта хвилі КОВІД-19, якими нас так уперто лякають фінансово зацікавлені, економічно чи політично нагнуті або просто залякані особи, а хвиля очищення від олігархічно-корупційного бруду. Після якої почнемо будувати нову країну, візію якої ми опублікували на сайті Фонду "Творча Ініціатива"

А тоді всі разом дуже детально запитаємо у тих, хто приймає за нас рішення: 
  • Де поділися національні багатства?
  • Чим займався увесь цей час Конституційний Суд, якщо власник (народ) фактично позбувся своєї власності (земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси насправді вже є об’єктами права власності українського народу лише на папері)
  • Кому за безцінь продали українські надра і найкращі, найприбутковіші підприємства?
  • Яка реальна вартість проданих, вкрадених, віджатих, знищених активів?
  • Хто персонально був учасником оборудок, де вони зараз, чим займаються і які мають статки?
І ще не одне запитання буде поставлене новими чесними слідчими, а рішення прийняті новим справедливим судом. Хто не вірить – його проблема. Але невідворотність покарання наступить як схід сонця. 

Ви ж пам’ятаєте пророцтво Тараса Григоровича 

"… Коли 
Ми діждемося Вашингтона 
З новим і праведним законом? 
А діждемось-таки колись".

Читаємо словник української мови: "праведний" – тобто, справедливий.

Хто буде тим Вашингтоном? Може Дональд Фредович? Мабуть, лише опосередковано, бо він далеко і йому в Америці вистачить справ. Хіба що дружнього пенделя дасть кому треба. А в Україні я такої постаті не бачу. Принаймні поки що. 
Але з новим законом будемо жити обов’язково. І досить скоро.

У ПЕСИМІСТІВ  РЕАЛІЗУЮТЬСЯ СТРАХИ, У ОПТИМІСТІВ  МРІЇ !


Валерій Панько,
президент Фонду "Творча Ініціатива"

2 коментарі:

  1. Сумна перспектива, але, на, жаль, дуже реальна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сумне, скоріше, сьогодення. А перспектива якраз світла, я висловив у кінці публікації.

      Видалити