понеділок, 30 жовтня 2017 р.

Продовження теорії Джеймса Максвелла експериментальним підтвердженням існування ефіру (тези)


Історія свідчить про те, що для існування і розвитку життя людського суспільства в будові Природи існували всі необхідні умови. Зміни стану Природи, що спостерігаються сьогодні, свідчать про те, що у своєму розвитку людське співтовариство рухається в помилковому напрямку, порушуючи фундаментальні закони Природи. 

Провідні вчені світу дійшли висновку, що в суперечку з Природою людство призвели існуючі помилкові фізичні теорії, які створені на далеких від істини гіпотезах основи будови Природи, що переходять із покоління в покоління, сприймаючи їх за Істину. Історія розвитку фізики свідчить про те, що лише ті гіпотези, передбачення яких підтверджуються експериментально, застосовуються на користь людства. Наприклад, можливість радіо було передбачено М.Фарадеєм у 1831 році на розумінні взаємодії законів Природи, що випливають із гіпотези існування ефіру. Нерозуміння вченими ідеї Фарадея, а також на його ідеї написаного Д.Максвеллом «Трактату про електрику і магнетизм», призвело до кризи фізики, в продовження якої А.Ейнштейн у 1905 році опублікував «Спеціальну теорію відносності» з метою вирішення проблеми фізики, яка до сьогодні залишається невирішеною. 

Поглиблено аналізуючи фізичні процеси утворення і рух радіохвиль в дії радіолокації, я побачив і зрозумів закономірність явищ, що спостерігаються, які свідчать про те, що постулати, на яких «побудована» Спеціальна теорія відносності (яка спростувала існування ефіру), свідчить протилежно її висновкам. 

Пізніше до аналогічного висновку дійшли німецькі вчені на підставі результатів поставлених ними експериментів. Крім того, в кінці своєї трудової діяльності Ейнштейн, дійшовши розуміння неможливості «побудови» Єдиної теорії поля, попередив: «в часи вивчення елементарних частинок фізичного тіла наука зустрінеться із неймовірними труднощами, вирішення яких без ефіру неможливо». 

Розуміння причини виникнення існуючих помилкових теорій надає можливість їх виправлення. Початок виправлення окремих помилкових теорій взаємодії електричних і магнітних явищ показано в першій частині моєї роботи «Природне середовище, яке передає всі відомі види енергії в просторі». Робота продовжує теорію Максвелла, яку наука помилково вважає завершеною. До такого висновку науку призвело нерозуміння протягом тривалого часу способів експериментального підтвердження існування в Природі особливого середовища – ефіру, передбаченого теорією Максвелла. 

Можливість продовження його теорії показало здійснене мною експериментальне підтвердження взаємодії ефіру з фізичними тілами та їх елементарними частинками. Стало очевидним існування особливого природного середовища, що має властивості, протилежні фізичному тілу, разом з яким становлять основу будови Природи.
Якби експериментальне підтвердження існування ефіру було здійснено до створення Спеціальної теорії відносності, то її «придумування» було зайвим. 

Але подібно тому, коли в минулому (до експериментального підтвердження Г.Герцем у 1888 році існування хвильової енергії) ніхто не розумів теорії Максвелла, суть моєї роботи розуміють окремі опоненти, розглядаючи мою роботу з участю автора, висловлюючи необхідність її публікації. Опоненти з наукових установ, вважаючи «теорію відносності» основою розвитку науки, фальсифікують в «рецензіях» зміст роботи посилаючись на нерозуміння, відмовляють в публікації. Тому моя робота широкому колу вчених залишається невідомою. За затримку публікації роботи я образи не тримаю, оскільки «не буває лиха без добра», в чому особисто переконався. 

Продовжуючи розвиток теорії Максвелла, я побачив і зрозумів закономірність існування явищ і законів Природи, які свідчать про існування, крім відомих електростатичної та електромагнітної, третього виду індукції. Принципова дія її механізму надає можливість прогнозування землетрусів з метою збереження людського життя; вивчення будови глибин Земної кулі; природу її магнітного поля, в якому сьогодні геофізики спостерігають зміни його величини, передбачаючи наближення катастрофи продовження людського життя. Розуміння істини природи «магнітного поля» Землі відкриває істинні причини наближення катастрофи та можливість її зупинення, необхідність здійснення якого є першочерговою проблемою людства. Крім того, продовження поглибленого вивчення передбачень теорії Максвелла вносить корінні зміни і доповнення у розвиток науки про основи будови Природи, відкриваючи способи застосування екологічно чистої енергії, якої вистачить людству. 

Шановні вчені, прошу Вашого сприяння у детальному розгляді першої частини моєї роботи з участю автора з метою публікації та застосування на користь людства. З метою уникнення фальсифікації роботу представлю особисто.

Вергелес Євген Петрович

1 коментар:

  1. Дякуцємо автору за цікаву тему. Я не фізик, але моя думка така: для того, щоб всі небесні тіла оберталися навколо своїх осей і кудись мчалися по своїх орбітах, треба, щоб вони були занурені у якийсь невидимий ефір, який стрімко рухається повз них. Найпростіше порівняння руху ефііру провести з сонячним випромінюванням. Тобто, в пустоті небесні тіла вели б себе по-іншому, в зарлежості від власних особливостей, наприклад, магнітногьо поля (яке також повязано з рухом, тобто обертанням навколо осі).

    ВідповістиВидалити