четвер, 3 березня 2016 р.

Медіаграмотність - на часі



У читальному залі бібліотеки-філіалу №8  відбувся одноденний тренінг з медіаграмотності, організований фондом «Творча  ініціатива», відділом у справах сім'ї та молоді Білоцерківської міської ради й Білоцерківською міською централізованою бібліотечною системою.
  Метою міжнародного проекту «Програма медіаграмотності для громадян» є посилення стійкості людини перед дестабілізуючою силою впливу неправдивої інформації. (Докладніше)
  Тренінг у книгозбірні провів президент Фонду Валерій Панько. Учасниками заходу стали молодь, бібліотекарі ЦБС та соціально активні громадяни, що дізнались про захід з сайту фонду в Інтернеті.
  Присутні хотіли дізнатись, яким медіа можна довіряти, як навчитись правильно та аргументовано відповідати опоненту, як зуміти відрізнити правдиву інформацію від неправдивої, захиститися від фейків, стати медіаграмотним, отримати навики правильного користування медіа.
  Якщо тривалість тренінгу ( з 11.00 до 18.00) спочатку спантеличила деяких учасників, то в кінці дня майже ніхто цього не помітив.
Дійство відбулося на одному подиху, за що ми дуже вдячні Валерію Івановичу і його команді. Справу вони роблять важливу. Адже наразі без Інтернету ми - ні на крок, а там не все так просто, як здається.
Валентина Тимошенко (міська газета «Громадська думка» від 13 лютого 2016 р.)

Немає коментарів:

Дописати коментар