пʼятницю, 3 травня 2019 р.

МЕРЗЕННІСТЬ ЗАПУСТІННЯ


Якщо в якійсь державі, в середовищі політиків зафіксована епідемія брехливості, в науковому світі - епідемія атеїзму (безбожництва), а з середовищі священнослужителів - епідемія лицемірствато можна впевнено ставити діагноз: prognosis pessima (прогноз невтішний, а точніше - дуже поганий).

Як визначити симптоми епідемії в політичному середовищі? За наявності хитрості, перебільшень в обіцянках своїм виборцям і зменшенні своєї провини від невігластва. Все це інструменти обману наївних людей, які не мають емоційного й ментального імунітету і тому наївні.

Настала пора розумно мислячим самим подбати про себе.
Симптоми епідемії безбожництва в науці - це спотворення дійсності в наукових роботах, фальсифікації в проведенні досліджень, плагіат.
Симптоми епідемії лицемірства в релігії - це множення числа «фахівців», які по-різному називають себе, але відносяться до однієї категорії - лицемірів, лукавих ошуканців. Одне з їхніх облич звернене до Бога, якого вони запевняють, що «служать» людям. Друге їхнє обличчя звернене до людей, яких вони запевняють, що є посланцями Бога на Землі. Найнеприємніше, що самі ж і вірять тому, що думають і говорять про себе.
Однак якщо в душі у таких людей немає «мерзенності запустіння», тоді вони можуть бути вельми і вельми корисними. Кожен у своїй справі.
Е. А. Піньковська
Читати повністю 

Немає коментарів:

Дописати коментар