вівторок, 28 серпня 2018 р.

ПРО ЦІННОСТІ

"В Україні базові цінності не співпадають з тим суспільством, до якого ми хочемо прийти. І завдяки тому, що є теорія (система самопізнання і самоудосконалення Е.А.Піньковської),  яка на сьогодні починає втілюватися, ми можемо виховати ту еліту, адже більшість іде за елітою, яка допоможе нам збудувати суспільство, до якого ми прагнемо. Тому що в Європі свої цінності, у нас свої цінності. Ці знання дадуть нам можливість трансформувати наш негатив у позитив. Ствердити ту базу цінностей, яка дасть можливість розвитку".
 (Петрушко Наталія - експерт Фонду "Творча Ініціатива" з освіти й інформаційних технологій)

Трансформація України з корупційного монстра в демократичну державу потребує, перш за все, зміни правил життя. Фундаментом повинні стати спільні цінності (гідність, чесність, справедливість, миролюбність, патріотизм, правдивість, віра...), що мають сповідуватися більшістю громадян. І політиків треба обирати відповідно. Критеріями вибору мають стати: моральність та професіоналізм. 

Надзвичайно мало в Україні політичних діячів, які спроможні вийти за межі шлунково-кишкового мислення і висловлювати фундаментальні, ціннісні речі. Не звертаючи увагу на рейтинги чи злі голоси голодних обивателів. З правдою і надією – до розуму і серця мислячих та гідних українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар