понеділок, 28 січня 2019 р.

ХВОРОБИ НАЦІЇ

 Щоб вилікувати хворобу, необхідно, перш за все встановити правильний діагноз. Соціальних хвороб - жадібності, тупої наївності, надмірності, пихатості та інших - це також стосується. Лікуймося, шановні українці, щиро дякуючи лікарям і письменникам за точні діагнози, встановлені вже досить давно і не дуже. Також подякуємо нашим політикам, які роль дзеркала виконують блискуче! Будемо здорові!
Будь-яка нація, якщо вона існує певний відрізок часу, їй відпущений, народжується, міцніє, досягає апогею у своєму розвитку і, застаріваючи - зникає.

Поглянь історичним поглядом в осяжний відрізок часу, і ти побачиш, що деякі нації і держави існували лише одну тисячу років. Слід від їх перебування на Землі залишився, наприклад, в тому, що народу вдалося народити і виростити багатого чоловіка на ім'я Меценат, який утримував на свої кошти всі (що тоді були!) державні установи культури і мистецтва.

Націю і всю державу етрусків, що, проіснувавши лише тисячу років, розчинилися в італійцях і греках, увічнивши в їхніх генах дбайливе ставлення до краси і мистецтва.
Зародження національної самосвідомості відбувається в періоди, призначені Творцем.
Формування національного характеру залежить від розвитку самосвідомості кожної людини, яка вважає себе невід'ємною частиною нації.

Що робити, якщо людина вважає себе елітою нації, а сама бреше, лицемірить, краде і засуджує інших в тому ж? Що її чекає?

Tи про кого подумав зараз? Про сучасних політиків, про вчених, письменників, поетів, які живуть в твоїй країні й належать до твоєї нації? Чи взагалі про всіх людей, що населяють планету?

У різних країнах ті, хто перебуває при владі, знаходяться в різних взаєминах зі своїм народом. Одні можуть успішно поневолювати, гнобити, використовувати для власного збагачення фізичні, розумові та інші здібності, вибудовуючи модель ставлення панів до своїх рабів, слуг і працівників.

При демократичних формах правління народ з-поміж себе вільний обирати кращих з кращих, довіряючи їм свою долю. Значить, в обранцях народу, як правило, концентруються національні риси характеру більшості.

Брехуни, лицеміри, шахраї і злодії - хіба це кращі представники народу? Виходить, що люди, які обрали брехуна-депутата, злодія-мера, хабарника-суддю, самі такі ж? І так, і не так. У подібних міркуваннях упущений закон відносності. Ти сказав про депутатів: брешуть, крадуть і лицемірять.Ти був неточний в діагностиці їхніх хвороб.
Брехня на першому місці розвитку свідомості, а далі - лицемірство. Засудження - це сходинка свідомості після бездушності і неповаги.

Все відносне! Один лицемірить і для нього особисто це вже непогане досягнення, так як нещодавно він брехав усім і собі, спотворював дійсність, фальсифікував. Для конкретної людини це означає, що вона намагається оздоровити свої бажання та емоції, намагається виправити помилкові думки в усвідомленні добра і зла, ним самим скоєного.

Якщо за великим рахунком подивитися з висоти розумно мислячої людини, то побачиш, що «добром» майже всі люди вважають «справедливість» і «рівність»: щоб кожному порівну. Але треба осмислити, чого потрібно кожному і порівну? Грошей? Влади? Здоров'я? Благополуччя в сім'ї? Поваги? Розуміння? Любові?
  • Грошей можна заробити більше або менше. Спосіб обирає сама людина. Більше грошей - менше чесності. Це аксіома.
  • Влади можна досягти, якщо дуже захотіти. Спосіб обирає сама людина. Більше влади - більше відповідальності, але менше спокою.
  • Здоров'я можна зберегти і примножити, зцілитися від наявних недуг. Спосіб обирає сама людина. Більше здоров'я - більше благополуччя в родині, в колективі, в нації.
Почни огляд своєї нації з наявності благополуччя (отримання благ) в народі своєї країни.
Ти констатував, що є дуже багато бідних людей в твоїй країні? Значить, багаті (хто вони за національністю?) привласнюють собі більшу частину з того, що належить всім і порівну? Йдеться про багатства в надрах землі, про саму землю, про її ліси, річки. Створене Творцем для дітей Його, не може належати лише деяким цілком і повністю.

Можна отримати в управління земельні, водні, лісові ресурси, але не для спустошення і руйнування, а для заощадження і примноження. Якби багато людей знали, що така національна риса характеру як непомірність в споживанні ресурсів веде до розвитку духовних хвороб нації (неправдивості, невдячності, безвідповідальності), то могли б вплинути на продовження життя своєї нації. В історії відомі випадки вимирання народів, навіть загибелі цивілізацій. Важливим є те, що ти особисто постараєшся зробити для збереження генофонду нації?

Не можна порушувати закони справедливості, доцільності та сумірності. Та частина нації, яка вважає себе «елітою» - такою може стати, якщо зцілилася від ряду елітних хвороб, що виникають з давно відомих причин:
  • безбожництва (немає Бога в серці),
  • неправдивості (не любить ближнього як себе),
  • немиролюбства (не прощає ворога свого).
Всі людські гріхи - це наслідок порушення даних заповідей.
Немає Бога в серці - немає любові.
Немає любові - немає почуття справедливості.
Немає справедливості - немає миру (рівноваги).
Якщо тобі здалося, що ти все зрозумів, про що прочитав і з усім згоден, то це означає одне - настав час змін для тебе.
Tи вже готовий до трансформації своєї власної свідомості в розумінні себе самого і всіх оточуючих? Іди на приступ!
В епоху співчуття превалювати будуть хвороби не від біологічних агентів (бактерій, вірусів), а від некваліфікованих, тобто, неспівзвучних тобі бажань, емоцій, думок.

Спроможність - це вищий прояв сил, які в тебе є, для подолання труднощів.
Можливості - це минулі здібності, завдяки яким виходили колишні вищі досягнення.
Компроміс - це середнє між ними.

Вбачаєш парадокс у духовному розвитку? Ти зрозумів, що труднощі - це рух до досягнення і накопичення вищих принципів в тобі.

Тобі легко живеться? Значить, користуєшся своїми колишніми накопиченнями. Чи не створюєш або не примножуєш, але проїдаєш, насолоджуючись. Тут небезпека таїться, будь пильний: не почни приймати загальне за своє особисте. Коли свої духовні багатства вичерпаються, згадай, як неприємні тобі були сучасні мільйонери, які привласнили під виглядом хитромудрих комбінацій в законодавстві народне надбання - землю, ліси, воду. Ох, і небезпечна це хвороба - привласнення того, що тобі не належить. СМІД назва її (Синдром Ментального ІмуноДдефіциту).

Придбано цей імунний дефіцит в ментальному тілі при частих повторах станів компромісів зі своєю совістю. Це коли відбувається коливання між "недобре, але можливо", так як "вони" (хтось) теж так робили.

"Вони" - це твої особисті спокусники або серед ворогів, або серед друзів (що небезпечніше), або серед кровних родичів (що надзвичайно небезпечно, так як свідчить про спадковий фактор дефіциту совісті в роду).
Визнач, чи поширений "вірус" цієї нової і тому настільки підступної, якщо не сказати фатальної, хвороби в твоїй країні?
Співстав з тим, як реагує твоя нація, констатуючи зростання випадків інфікування вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) в державі? Відкриває спеціальні установи для пацієнтів? Шукає кошти на дорогі препарати, щоб лікувати хворих? Це добре. Але ефект буде мінімальний, як завжди при впливі на наслідки, а не на причину. І за часом процес боротьби з цією хворобою може затягнутися на довгі десятиліття або навіть століття.

Так було з чумою, віспою, сифілісом, проказою, так зараз із грипом. 50% населення схильні до вірусних атак, а 50% - ні! Вірус набутого імунодефіциту людини мало вивчений і тому більш грізний для людей розумно мислячих, які часом потрапляють в полон порочних чужих думок, що збуджують в них нездорову пристрасть до втілення несподіваних бажань, які призводять до всякого роду збочень.

Ще менш вивчений СМІД, тобто ментальний імунітет (дефіцит логіки і розумності в прийнятті рішень). Все більше стає людей, які сумніваються, як їм чинити в кожному конкретному випадку: за своїми здібностями, за наявними можливостями або за традицією, по моді, як усі?

Будь пильним, читачу! «Змій-спокусник» тут як тут. У гордовитих, невдячних і не слухняних до закону він виникає за спиною і починає нашіптувати улесливі (солодкі) і хитрі (приємні) слова, спонукаючи до низьких дій (порушення закону, принципу, порядку).
 
Хуліганить цей змій, насолоджуючись тим, що йому вдалося спокусити зі шляху праведного жінку Єву, яка спокусила чоловіка її - Адама. І розмножилося гріховне людство! І стало народжувати собі подібних.
  • Повністю порочних.
  • Наполовину порочних.
  • На три чверті порочних.
  • Непорочних.
Немовлята народжуються зі спадковими вадами розвитку в дусі, в душі і в фізичному тілі.
Фізичні вроджені аномалії свідчать про наявність суперечності в розумі та інакомислення в душі. Це шкодить процесу одухотворення в даній конкретній людині. Без гармонізації в дусі, душі та розумі - повне зцілення даного індивіда неможливе.
Психічні аномалії свідчать про необхідність духовного зцілення даного суб'єкта, що втілився на землі.

Вірніше було б сказати, що зазначені вади - це прояв у кількісному і якісному вираженні дефіциту певних душевно-духовних якостей в розумному індивідуумі. Це як підказка для лікарів, вчителів і батьків, щоб знали що лікувати, чому вчити, куди направляти сили ново народженої людини.

Пропонований метод самопізнання і самовдосконалення спрямований на зміцнення в людях, що зацікавлені в таких порадах по формуванню імунітету не стільки проти мікробів і вірусів, скільки проти системи їх розмноження і паразитування в середовищі існування самої людини. Врятувати себе і зберегти середовище проживання - це завдання кожної розумно мислячої людини.

Тільки зцілившись сам, ти зумієш допомогти або застерегти від подібного захворювання і інших людей. Зцілися від неправдивості і зціли ближніх своїх, ставлячись до них з розумінням і терпінням. Тоді люди, які зараховують себе до твоєї нації, стануть в моральному відношенні здоровіше. Уяви суспільство людей більш правдивих, більш вдячних і відповідальних, ніж тепер?! А якщо в тому буде частка твоєї праці? Приємно!"

"Ничто не слишком"!
"Не вреди"!
"Не убивай и "Не кради"! 
Внемли сему. Дерзай с усилием! 
И "не противься злу насилием". 
Лжецов - пощадой усмиряй.
Врагов - любовью побеждай. 
Тогда ты будешь Человек.
И просветишь грядущий век.


Немає коментарів:

Дописати коментар