вівторок, 26 червня 2018 р.

Коли настане край свавіллю?

У статті Е.А. Піньковської «ПОГЛЯД НА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ І РЕФОРМИ ЧЕРЕЗ ПРИЗМУ РОЗМІРУ КОНКРЕТНОЇ ПЕНСІЇ АБО ХТО ДУМАЄ ПРО НАРОД З ПОВАГОЮ?», представлена ​​таблиця, «яка може бути названа« Історія однієї конкретної пенсії ». Уважному читачеві пропонується відшукати сліди «поліпшення матеріального забезпечення» конкретного громадянина в кожній президентсько-прем'єрській каденції (4 роки), і поміркувати на тему: «при кому з президентів, прем'єр-міністрів і спікерів пенсії були вищі, тарифи і ціни на продукти нижче, і чому »?» 
Нинішні  керівники країни в сфері комунальних послуг дуже стараються видати бажану турботу про громадян різних категорій, а особливо пенсіонерів, за дійсну. Але дійсність очевидна і говорить сама за себе: турботу ж дуже важко розгледіти. Швидше навпаки: лицемірство, цинізм, байдужість і беззаконня по відношенню до своїх громадян.
Особливо це видно і відчутно, на прикладі тих же пенсій, тарифів і цін, видаваних законів і постанов з нібито «турботою» про благополуччя громадян.
І знову в позиції нашої влади проглядається тенденція, що, мовляв, «треба потерпіти - йдуть реформи, а це не просто». Але чому терпіти повинні все ті ж пенсіонери, сім'ї з дітьми та інші чесні громадяни? Чому не хочуть потерпіти, ті, хто при владі, чому вони не можуть утриматися від Мальдів, мерседесів, маєтків та інших благ за рахунок інших громадян?
Громадянам же треба бути пильними і розбиратися в тому, що відбувається, бачити, де порушуються їхні права, спотворюється дійсність, а винними виявляються нібито вони ж самі. Може і ми винні, але у чому? Адже про закон віддзеркалення  знаємо.
Як приклад, хочеться привести ситуацію з комунальними платежами і наданими субсидіями, які представлені як невимовно щедра турбота про так званих малозабезпечених (до речі, їх чомусь більшість в країні і це число продовжує зростати).
Так ось, людина, яка отримує субсидію, повинна оплачувати за комунальні послуги не більше 15% свого сукупного місячного доходу, в разі не перевищення нею норм споживання. Особливо хочеться наголосити на слові нею, тобто споживачем послуг. А якщо ці, що хоч і викликають сумнів, норми порушені тими, хто надає послуги або з технічних причин та інших обставин? Як бути? Наше «дбайливий» уряд знайшов в черговий раз простий для себе і знущальний по відношенню до малозабезпеченим громадянам, які отримують субсидію, вихід - вирішити цю проблему за рахунок самих же малозабезпечених. Адже вони звикли терпіти, нехай і далі терплять.
Тарифныий абсурд, або Куда діваються субсидії
У багатьох багатоквартирних будинках поставили в останньому опалювальному сезоні лічильники тепла, змушуючи громадян платити за фактом і за всі  перевищення норм споживання, що не з їхньої вини сталися. Цифри в платіжках стали зашкалювати, не помітити цього було не можна, особливо після закінчення опалювального сезону. Вийшло, що суми місячної оплати значно перевищили 15% від доходу.
Та не повинен громадянин платити більше 15% доходу, в разі якщо особисто сам не перевищив норми споживання, якщо вже ввели такі правила - і все!
Але в управлінні соціального захисту малозабезпеченим сказали: «Борги оплатіть, інакше субсидії на наступний період не дамо».
Можна укласти договір з тепломережею і поступово виплачувати борг. Тут теж малозабезпеченому пенсіонеру з пенсією в півтори тисячі гривень юрист тепломережі сказала, що тисяча гривень - це маленький борг, а вони укладають договір щодо відтемінування виплат, якщо борг перевищує дві тисячі. Посміялися разом з юристом, що борг треба було б мати більше, тоді б було легше його погасити - абсурд. Щодо розміру пенсії, такий борг маленьким не назвеш. Відвідуючи інстанціях, «турботу» відчуваєш на кожному кроці. Законослухняному громадянину, який звик акуратно платити, намагаються знайти, в чому дорікнути, якщо він не може платити за такими правилами. А якщо у нього аргументи незаперечні, то чиновники відгороджуються тим, що не вони, мовляв, такі правила придумали. По суті, вони звичайно мають рацію. Одна чиновниця зазначила, що «у нас все не для людей, на жаль, робиться». З цим теж важко посперечатися. Хто ж такі правила, тарифи, ціни, пенсії, зарплати так «дбайливо» придумав для громадян? Так ті, кого ми - громадяни обирали за якимись критеріями, про щось думали, чогось хотіли.
Зараз субсидії не отримають ті, кому підвищили (або підвищать) пенсії і заробітні плати - комуналка з лишком цю добавку відніме. Деякі категорії населення новою постановою позбавлені субсидій і т.д. Чергова «турбота».
Ясно одне:
«Уряд почав давити на людей. В отриманні субсидій він відмовляє тим, хто раніше їх отримував, а новим бажаючим – взагалі не дає. Та ще й знаходить формальні обґрунтування цьому, часто зовсім нереальні. Більше того, у наснемає законодавчих норм щодо регулювання відносин між реальними отримувачами субсидій і тими, хто їх надає. Тому, що хочуть, те і виробляють»,– (Володимир Лановий)


Субсидії та тарифи в Україні
Нові критерії виділення субсидій
Йдеться, звичайно, про реалії, а чи потрібні ці субсидії взагалі або можливі інші механізми підтримки людей у важкий час? Щоб для людей все робилося - відкрито, зрозуміло, по справедливості і без лицемірства, цинізму, лукавства, брехні, шахрайства і корупції.
Одна добродійка в коментарях дописала по темі слушне зауваження (цитата мовою оригіналу):
"Хотелось бы, чтобы пан министр разложил бы пенсию в 1500 гр. на ежемесячные траты человека, хочется увидеть, как же можно прожить на эти деньги, даже получая субсидию...
А кто вам, люди, доктор, если вы даже не выказываете власти свое несогласие с тем беспределом, что творится в коммунальном хозяйстве? Раз молчите, то вас все устраивает, так почему один Кучеренко должен один отстаивать ваши права.Он подсказывает и объясняет реальную ситуацию, а действовать должны сами люди".
"Але якщо не всі чиновники злодії, не всі судді продажні, не всі співгромадяни сліпі,
глухі і німі до тих неподобст , що відбуваються в, тоді чому перераховані
а н о м а л і ї   в к о р е н и л и с я  в сучасному житті? Чому ??? Багато людей знають просту відповідь:
"Риба гниє з голови"! Це вірна відповідь. Але хто цю рибу призначив (обрав) і терпить «головою» в державі, в місті, в колективі? "(З книги Ії Сапіної (псевдонім Е. А. Піньковської)        « Азбука розумно-мислячого виборця »
Питання залишається відкритим - ти за кого голосував? А  за кого будеш голосувати? 
  Любов Іваницька, ГО Фонд "Творча Ініціатива"

Немає коментарів:

Дописати коментар