понеділок, 12 червня 2017 р.

Проект «Shaggy» (Кудлатий)

Передумовою створення проекту була проблема, яка останнім часом загострилася у Європі, в т.ч. Польщі та Україні: на прохання дітей батьки купляють їм домашніх тварин, а через 2-3 тижні дитина, погравшись, починає розуміти, що тварина потребує догляду, уваги, терпіння, часу. І що вона зовсім не іграшка. Як результат, значна кількість цих тварин викидається на вулицю.

Отже, потрібні зрозумілі й чіткі засоби інформування дітей та молоді, що чекає на них, якщо вони візьмуть додому тварину. Щоб їхній вибір став усвідомленим та відповідальним.
Мета проекту: виховання у молоді почуття відповідальності за живу природу.
Учасники проекту: по 10 молодих людей з України та Польщі та 5 дорослих керівників. Через Інтернет до них долучаться ще близько 200 молодих людей з цих країн.
 Проект почався у квітні. Протягом квітня-травня учасники переглянули тематичні кліпи в Інтернет, вникли у смисл проблеми, познайомилися з можливими підходами до її вирішення.
Активна частина проекту відбудеться з 13 по 23 червня 2017 року. Протягом цього терміну учасники через ряд тренінгів мають сформулювати власне ставлення до проблеми, усвідомити міру відповідальності за тварину.
Передбачено, що учасники проекту спільно мають розробити цікаву настільну гру, яка спрямована на розвиток у гравців відповідального ставлення до тварин. Тестування гри відбудеться у містечку Красичин поблизу Перемишля, де, власне, і буде відбуватися проект. Доопрацьований варіант гри в листопаді 2017 року буде поданий у банк розвиваючих ігор Програми Еразмус+.
Розміщуватися будуть поряд зі старовинним замком Красічин, який свого часу належав родам Ожеховських (Красинських), Тарлов, Потоцьких, Пнинських, а потім Сапєгам – роду литовсько-білоруських дворян герба Лисів.

Партнери проекту: Fundacja Rodzinnych Domów Pomocy "Wiek+" (керівник Joanna Pacternak) і Фонд «Творча Ініціатива» (Євроклуб «Разом», керівник Наталія Петрушко).




Немає коментарів:

Дописати коментар