понеділок, 16 грудня 2013 р.

Плювок на Європу у виконанні Гаранта. Якщо утреться – нам туди не треба…

Після чергової показової владної демонстрації сили на Майдані вже у присутності європейських та заокеанських високопосадовців стало ясно, що наш Гарант вже повністю втратив відчуття реальності, навіть більше – самозбереження. А також, що північний сусід повністю переграв нинішнього українського очільника у партії в наперстки.Зрозуміло, що недавній нічний «суботник «Беркута» по розчищенню барикад на Майдані, безперешкодне блокування «тітушками» Представництва Європейського Союзу – це не абсурд, а відкритий і прорахований плювок убік європейського співтовариства.
 І якщо Європа утреться і не дасть відчутного ляпаса у відповідь, то для всіх нас має стати зрозумілим: зупиняємося і не йдемо ні в Європу, ні в Росію.
Бо і там, і там є свої інтереси, їм до лампочки, що ні за що б’ють людей, а Україна їм потрібна лише як величезний споживчий ринок. А розмови про права людини і демократію – це так, для особливо довірливих або наївних…
Думаю, що це питання ми скоро прояснимо і зробимо висновки. А поки що давайте самі потривожимо наших високих персон.
На сьогодні достатньо фактів, на підставі яких дії Уряду повинні бути визнані некомпетентними з відповідним звільненням посадовців. Просто на підставі абсурду, який вони виливають на вуха 45 мільйонів громадян України.
Читаємо офіційні повідомлення: дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуца затримали 1 грудня після масових заворушень біля Адміністрації президента на Банковій. Чоловіка, якого жорстоко побили правоохоронці, звинувачують у побитті аж 70-ти спецпризначенців.Тоді виникають законні вимоги: негайно звільнити з роботи увесь керівний склад «Беркуту», який настільки розбестив своїх підлеглих, що 70 бійців у спецодязі зі спеціальними захисними накладками, міцному взутті, шоломах та з «демократизаторами» в руках були побиті худим фотокореспондентом, який одночасно тримає в руках дорогу фототехніку.
Друге цікаве і не менш офіційне повідомлення, мовляв, Кабінет Міністрів відмовився продовжувати підготовку до укладення Угоди про асоціацію з ЄС з причини начебто невигідності. Тобто, два роки тому, парафуючи текст угоди, Азаров був упевнений, що все в порядку. І за два роки жоден ледачий урядовець не удосужився порахувати. Гнати в шию всю вертикаль посадовців, які були причетні до процесу.Читаємо далі. Силовики допомагали розчистити територію центру Києва, де знаходиться мітинг невдоволених діями української влади, саме вночі, щоб не заважати проїзду транспорту. Про це заявив заступник начальника головного слідчого управління МВС Олег Татаров в ефірі Шустер LIVE. Це про 11 грудня, коли приблизно о 1 ночі міліція намагалася зруйнувати барикади, встановлені на Майдані Незалежності. Чуєте перл? Проїзд транспорту. Але Конституція у статті 3 гласить, що "Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави".
В цьому ж ряду стоїть бандитський напад невідомих людей на телекомпанію МОРІОН у Євпаторії, за повної байдужості міліції. Точніше, її повної відсутності. Зате в офіційному міліцейському звіті читаємо: «Працівники євпаторійської міліції забезпечували охорону громадського порядку під час виконання судового наказу про примусове звільнення ТОВ ТРК «Моріон» приміщення за адресою...»І таких прикладів можна навести багато.
Я пропоную звернути увагу суспільства на вкрай важкі умови цілодобової роботи суддів та судових виконавців з виконання незаконних забаганок влади і допомогти їм відчути себе, нарешті, людьми, громадянами, яким притаманна честь і совість, і які спроможні захистити права інших громадян. Тобто, добросовісно втілити статтю 55 Конституції України: «Права і свободи людини і громадянина захищаються судом». Далі в цій статті ще цікавіше: «Кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб».
Знервовані чиновники Київської держадміністрації показали своє правове невігластво, коли почали вимагати в суді заборони мітингувати на Майдані (мітинги дозволені Конституцією), бо це, мовляв, буде заважати встановлювати йолку (в Основному законі про це ні слова). Так що всі ми, знервовані побиттям людей і масовим порушенням наших прав сміливо можемо ці права почати відстоювати у судах. Домагатися встановлення компетентності у діях людей, яким довірена честь управляти процесами життєдіяльності країни, області чи міста.
І не переживатимемо, коли якась частина позовів буде відхилена. Не страшно. Головне наполягти, щоб судді ці позови розглянули і записали свої прізвища у мартиролог порушників, який уже вивішений в Інтернеті та ретельно поповнюється. Зовсім скоро комусь доведеться змінювати місце сидіння…
Головне, щоб ми пам’ятали і закарбували у пам’ять політиків: з цього часу 46 мільйонів українців вимагають повної майнової відповідальності посадових осіб за свої рішення, дії чи бездіяльність.
І останнє. Під час візиту в Україну американських сенаторів Джон МакКейн на Майдані висловив дуже цікаву думку: Україна зробить Європу кращою, а Європа – зробить кращою Україну. В цьому є неймовірний сенс. Може ми про нього навіть не здогадуємося…

Немає коментарів:

Дописати коментар