неділю, 15 липня 2012 р.

Не чекаємо чуда від виборів



Ось-ось офіційно відкриється парад обіцянок і виборчих маніпуляцій. Проте зараз ми не будемо заглиблюватися в цю тему (сподіваємося це зробити невдовзі в окремому матеріалі). Адже мало хто відповідає за виконання обіцянок, коли в державі створена система безвідповідальності влади всіх рівнів та відсутністі реального громадського контролю. А значить, потрібно починати міняти ситуацію самотужки, принаймні на рівні нашого міста.Ми вже 20 років живемо, постійно питаючи: що Україна зробила для нас? Хоча відповідь проста: МИ повинні зробити Україну такою, якою хочемо її бачити, а Білу Церкву - Містом Добра!
 Ще 2002 року за участю представників нашої команди була здійснена спроба розробки Програми розвитку Білої Церкви. Її виконання мало забезпечити безумовну реалізацію прав людини, гарантованих Конституцією України та Міжнародними Конвенціями. Мабуть, саме тому вона була заблокована на рівні тодішнього керівництва Білоцерківської міськради.
З 2006 року в роботу виконкому міськради і муніципальних служб Білої Церкви з величезними труднощами пробивається система управління якістю ISO-9001. Ми вже мали отримати прозору і підзвітну владу як головну умову приходу надійних і соціально відповідальних інвесторів. Розуміння і підтримки у владних кабінетах не знайшлось, і справа знову застигла, правда вже за півкроку до успіху. Напевно ми, громада міста, ще не були готові до таких грунтовних змін.

Висновок: треба бути більш наполегливими, включатися не лише на ініціативному рівні, а й брати на себе розробку проектів документів, переконувати депутатський корпус в правильності пропонованих нами рішень, щоб дати новий імпульс культурному та економічному розвитку Білої Церкви, зробити управління містом прозорим, відповідальним та раціональним, позбутися залежності основної частини населення від настрою та уподобань недбалих чиновників чи нечесних бізнесменів. Ми хочемо знати, яким буде майбутнє нашого міста. Ганьба, що майже тисячолітня Біла Церква не має стратегії розвитку. І ми всі разом маємо виправити ситуацію - прозоро, чесно та ефективно для громади.
[quote]«Любіть Україну всім серцем своїм і всіма своїми ділами!»   В.Сосюра.[/quote]
Ми визначили головні завдання нашої діяльності на 2012-2014 роки:
  1. Удосконалення системи управління у міській громаді – від заформалізованої до прозорої, відповідальної, ефективної та раціональної. Впровадження прозорого і ефективного механізму підготовки і прийняття рішень, контролю за їх виконанням та персональної відповідальності посадових осіб за свої дії чи бездіяльність. Організація роботи усіх відділів і служб місцевого самоврядування за системою управління якістю ISO-9001.
  2. Зміна принципів оцінки діяльності муніципальних служб. Впровадження відкритої, прозорої та зрозумілої системи моніторингу та оцінювання діяльності виконавчих служб громади міста. Перехід від кількісних показників до оцінки змін та відповідності показників якості життя мешканців міста стандартам, встановленим ООН.
  3. Створення моделі муніципально-громадського телебачення. Впровадження нового механізму реагування виконавчих органів та муніципальних служб на скарги громадян та критичні публікації ЗМІ.
  4. Розвиток громадянськаго суспільства і соціального партнерства.
  5. Вплив на розробку і прийняття стратегії розвитку Білої Церкви.
Сподіваємося знайти в цьому підтримку активних людей, незалежно від політичних переконань, віросповідання, ставлення до минулого нашої країни. Ми вже маємо мрію: «Біла Церква – місто Добра»  і бачення, як спільними зусиллями наблизити цю мрію до реальності.
Починаємо з розвитку громадянського суспільства. У травні 2012 р. на засіданні президії Громадської ради при виконкомі Білоцерківської міської ради було розглянуто перспективи створення відповідної місцевої програми і доручено комісії з питань стратегічного розвитку міста, інформатизації та діяльності ЗМІ, взаємодії з громадською радою при Київській обласній державній адміністрації взяти ініціативу у руки громадськості й підготувати проект такої програми з урахуванням поданих нею раніше пропозицій по удосконаленню механізмів управління в територіальній громаді. Ми вже підготували і подали на розгляд Міжнародного Фонду "Відродження" відповідний проект, які маємо намір виконати у партнерстві з Асоціацією депутатів Білоцерківської міської ради та Білоцерківським міським товариством дітей-інвалідів та їх батьків "Аюрведа". Звичайно, за активної підтримки інших зацікавлених організацій та фахівців. І якщо все складеться як плануємо, вже наступного року Біла Церква може очікувати цікавих змін.

Немає коментарів:

Дописати коментар