понеділок, 1 листопада 2010 р.

Перші враження від "чесних виборів"

Вітаємо вас, дорогі друзі, з черговою маніпуляцією під назвою "чесні вибори". По свіжих слідах спробуємо осмислити перші враження:
1. Ми впевнилися, що були абсолютно праві у визначенні ключових причин українських негараздів - безвідповідальність, безсистемність та аморальність процвітають і загрожують поставити міцний хрест на народовладді. Причому вельми скоро. Якщо ми не зробимо висновків.
2. Організатори виборчих маніпуляцій та фальсифікацій поки що бояться нас із вами, бо кидають всі сили та ресурси на досягнення потрібних результатів. А може - не нас, а намагаються намалювати красиву картинку перед Європою... При цьому ми абсолютно не цікавимо Європу нашими виборами. У європейців і своїх проблем вистачає. Головне для них - щоб ми газ не затримували і небезпечні відходи приймали....
3. Нас усіх знову розвели по партійних комірках, а ми слухняно підкорились. Моголи...
А звідси випливає:

1. Сталося те, що ми сформували самі, згідно наших свідомих та підсвідомих установок. Значить, ми внутрішньо готові до брутального нехтування нашою свободою. Значить, ми самі такі ж. Як мінімум, - внутрішньо. Значить, - заслуговуємо...
2. Дуже жаль, що Президента з виконанням його обіцянки забезпечити прозорі та чесні вибори так брутально підставили його ж підлеглі.
3. Ми наочно побачили, хто є хто у політикумі. І що рухає нашими чинними законодавцями, які начебто день і ніч дбають про народ. А насправді риють ями один одному, потрапляють у них самі та плачуться на закони, які самі ж приймали.
4. Жодна чинна політична сила навіть не спробувала довести до логічного кінця найпростіші речі:
  • протягом 6 років так і не створений еєстр виборців
  • спрощення самого процесу волевиявлення, наприклад, через створення електронної системи голосування. Коли підрахунок проводить машина, а каруселі та фальсифікації абсолютно неможливі.
І найголовніше: хочете - вірте, хочете - ні, але змінити ситуацію можемо лише всі ми і лише одним чином: змінившись самим. Згадаємо мудрість Серафима Саровського: "Спаси себе, і навколо спасуться тисячі".
А раз так, давайте знайдемо принаймні кілька позитивів, які вкажуть нам шлях подальших дій, дозволять відчути себе дійсно вільними, відповідальними і, головне, гідними українцями.
1. Неподобства чинили конкретні люди. Давайте запам'ятаємо (а ще краще - усі разом занотуємо, закарбуємо) прізвища тих людей та організацій, які були причетні до неподобств, і створимо своєрідний "каталог". Щоб усі пам'ятали. Починаємо з партій, які забезпечили прийняття Закону, який не дозволив провести вибори більш чесні, ніж вони відбулися. І нагадаємо, що за ухвалення законопроекту проголосували: 171 депутат від Партії регіонів, 24 — від БЮТ, 15 — від НУ-НС, 27 — від КПУ, 19 — від Блоку Литвина і троє позафракційних. Продовжимо особами, які у Білій Церкві показали себе нездатними провести чесні вибори.
2. Якщо з нами так чинять, значить, ми це дозволяємо. Тож тепер ми знаємо, що потрібно змінювати в собі. Лише коли ми змінимося, тоді й маніпуляції не спрацюють. І жодні хитромудрі технології чи технологи також будуть зайвими...
3. Є сподівання, що запропоновані нами суспільству підходи до формування місцевої влади та місцевої політики знайдуть більше прихильників і будуть позитивно оцінені. Перш за все, потрібна повна відповідальність посадовців за свої дії чи бездіяльність. І все це під жолрстким громадським контролем.
4. Новій владі варто переосмислити цінність впровадження системи управління комунальним господарством за принципами якості (ISO-9001), а також пріоритету культури і моральності у всіх програмах розвитку нашого міста.
5. Вибори стають все більш абсурдними. Настала пора сформулювати і обгрунтувати можливий суспільний запит на простий, прозорий і дійсно чесний механізм народного волевиявлення і шукати підтримку в його впровадженні.
6. Ми маємо ВИМАГАТИ ПОВНОЇ МАТЕРІАЛЬНОЇ, АДМІНІСТРАТИВНОЇ ТА КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПОСАДОВИХ ОСОБ ЗА СВОЇ ДІЇ ЧИ БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ. Без пільг, виключень і особливих умов.
5. Пишемо разом інші плюси...

Немає коментарів:

Дописати коментар