четвер, 28 жовтня 2010 р.

Місцеві вибори - нові шанси до...

Місцеві вибори - нові шанси до формування регіональних програм інноваційного розвитку
Пропонуємо науково-технічній спільноті, інноваційним підприємцям, молоді звернути увагу на програми кандидатів у мери міст та у депутати місцевих рад перед тим, як прийняти рішення за кого голосувати
Шановні колеги!
В Україні протягом останніх кількох місяців на всіх рівнях активізувалось обговорення питань шляхів інноваційного розвитку. Створено Державний комітет з питань науки, інновацій та інформатизації (http://dknii.gov.ua), проводяться важливі конференції (http://www.unece-conf2010.kpi.ua ). Віддаючи данину часу, а може дійсно розуміючи важливість інновацій для розвитку окремих територій, частина кандидатів у депутати  і у мери міст взяли на озброєння модні гасла про підтримку інновацій.
Для нас певним прикладом є місто Львів та Львівська область, регіон з високим інтелектуальним потенціалом, з сильними науковими колективами, які мають досвід виконання різних науково-технічних проектів. Але на жаль, до цього часу, ні місто Львів, ні наш регіон не мають дієвих програм інноваційного розвитку, які були б прийняті місцевими радами (міською та обласною).
Ми запрошуємо наших колег зі Львова, з інших регіонів України висловити свою точку зору щодо доцільності розробки таких програм.


Для ознайомлення з базовими підходами пропонуємо ознайомитись:
Інтерв’ю першого заступника голови Львівської ОДА  проф.Мирона Янківа

Обговорення програми з розвитку високих технологій  кандидата у мери Львова Степана Кубіва
Точка зору "Сильної України"
Рекомендації МОН з розробки регіональних програм інноваційного розвитку
Презентації семінару про польський досвід створення технопарків

Шановні колеги!
Вищенаведені джерела інформації не є вичерпними на тему інновацій в Україні. Просимо надсилати Ваші пропозиції і ми розширимо ці посилання. Зверніть увагу, що темою інновацій зацікавились представники бізнесу, і напевно частина бізнесменів захоче зайняти у цій  сфері домінуюче місце. Наприклад, у темі "Електронне місто" частині ІТ-фірм дуже б хотілось пролобіювати своє рішення як типові, що б гарантувало їм значну частину ринку.  У  той же час ми виступаємо за те, щоб такі рішення достатньо публічно обговорювались в експертному середовищі, щоб визнання здобували дійсно кращі рішення.  Такі самі підходи треба застосовувати і до теми "Поводження з твердими відходами у містах", а також до багатьох інших насущних питань, які повинні розв’язуватись в Україні із залученням науковців.
Після завершення місцевих виборів пропонуємо Вам підготувати звернення-пропозицію до Ваших місцевих рад щодо розробки місцевих (регіональних) програм інноваційного розвитку. Такі звернення доцільно надсилати від імені Ваших організацій, а краще об’єднати зусилля і надіслати узгоджені пропозиції за підписом декількох провідних організацій (установ).
Щиро надіємось, що новообрані ради позитивно відгукнуться на такі пропозиції.
Ми готові допомагати Вам у розробці таких пропозицій.

Оригінал статті http://cstei.lviv.ua/ua/item/516?mailid=487501&userid=8603

Немає коментарів:

Дописати коментар