середу, 31 січня 2018 р.

ЧИ ЗМІНИВСЯ ТИ І ТВІЙ СВІТ ЗА РІК?

Три дари пізнання уготовані людині на землі: розсудком, розумом, свідомістю.
Розсудлива людина, перебуваючи в зосередженому стані, може зрозуміти розумом простий сенс, закладений в наукових, філософських працях і навіть в Святих Писаннях, щоб запам'ятати те, що сподобалося.
Розумно мисляча людина здатна осмислити те, що її зацікавило, порівняти моральну суть пізнаваної події зі своєю планкою моралі, щоб прийняти серцем або не приймати новий для себе образ мислення і поведінки.
Мудра людина за простим і моральним змістом бачить духовним зором таємну і сокровенну суть минулого, осмислює аналогію в сьогоденні і усвідомлює свої завдання на майбутнє.
У інтелігентної, розумно мислячої людини не виникає категоричного заперечення, неприйняття, опору тому, чого не розуміє відразу (чи добре чи погано?) Так як знає: що добре для неї, може бути погано для інших або навпаки. Вона знає, що запереченням відкидається можливість пізнання цього самого незрозумілого явища, події, інформації. Неприйняття нових умов життя повергає в розчарування. Опір всьому новому, як правило, призводить до збіднення досвідом та знаннями.

Свідомість людини розумно мислячої з доброчесною душею, при зіткненні з чим-небудь новим (інформацією, подією, явищем) інтуїтивно здатна прийняти або не прийняти нове. Це залежить від рівня розвитку (від зла до добра) його особистого розуму-розсудку (нижчого я) і якості накопиченого досвіду. 
Процес прийняття в серце нового знання про себе відбувається не відразу, а поступово. Спочатку у людини, що пізнає себе і свій світ, змінюються манери, вчинки, поведінку. Після - культура мови (логіка, стислість, конкретність). Потім - образ мислення (від злоби і гніву до розуміння і прощення ворога).
Разом з трансформацією характеру проявляється новий погляд на поточне «зараз». Бачиться новий сенс на давнє і недавнє минуле. Прояснюється майбутнє, і тоді настає зміна способу життя. У народі кажуть: у людини круто змінилася доля. Все відбувається не так вже й просто, як написано, але відбувається обов'язково.
Як тільки почався процес осмисленого, тобто ясного бачення себе «оголеного» в сьогоденні - це слід прийняти як знак готовності для вміщення нових знань про себе. Але перш відбудеться процес заміщення колишньої психічної енергії новою, а це може завдати неприємностей окремій людині у вигляді тих чи інших симптомів хвороб. Хвороби, згадаємо, бувають священними (у вірячих віруючих). Допущеними (у не вірячих віруючих). Наведеними (у забобонних). 

Людина, спрямована до самовдосконалення, організована, позбавлена страху, сумнівів, забобонів і лінощів легко справляється з будь-яким станом раптово наставшого нездоров'я. Більш того, не вважаючи себе хворою, ретельно спостерігає (записуючи в щоденник), як в ній відбувається процес витіснення відпрацьованої енергії (АПЕ) і як асимілюється нова (ПЕ).
Розумно мисляча людина, яка знає про періодично виникаючих процесах заміни нижчого вищим (має стійкий ментальний імунітет), не дозволяє собі довго хворіти. Для неї заміщення новою енергією в клітинах організму відбувається майже непомітно, іноді як легке нездужання, без порушення ритму життя.
Як же впізнати, де хвороба, викликана бактеріями, а де нездужання від процесу трансформації в органах і тканинах? Чи можна самому, без допомоги лікаря визначити це?
Пізнати легко. Визначити можна. Всьому свій час. Спочатку слід зрозуміти і прийняти душею і розумом знання про такі процеси в своєму організмі. Постарайся побачити, зрозуміти і прийняти себе таким, який ти є.

Дай відповідь собі самому правдиво і серйозно:
  • Хто ти (розсудливий, розумно мислячий, мудрий)? 
  • Які успіхи в великотрудній справі (миролюбності, правдивості, подяки)? 
  • Навіщо прийшов на цю землю (що і як руйнувати, охороняти, творити в своїх тілах)? 
  • Що зроблено тобою в плані розвитку (свого розуму, інтелекту, ерудиції)? 
  • Які успіхи в розвитку душі (міра в бажаннях, самовладання, добрі думки)? 
  • На якому етапі самопізнання знаходишся (пробуджуєшся, насичуєшся, тверезієш)? 
  • Ти задоволений собою, своїм життям, своїми знаннями, успіхами? 
"Книга раптом розкрилась на потрібній сторінці.."
Задоволений ??? Дорогий друже, це перша ознака духовного застою, нетверезості судження про себе або деякої втоми. Відпочинь, але не забувай про можливе загнивання в непроточній, стоячій воді. Уяви собі, що ти - квітка лотоса. Згадай, корінь його в землі, стебло в воді, а сам прекрасна квітка може розквітнути, виділяючи аромат і радуючи око, тільки на повітрі, під сонцем.
Якщо ж ти незадоволений собою, своїми наявними знаннями, досягненнями, навіть своїм станом здоров'я, тоді це просто чудово !!! Це означає, що ти наповнений новими силами, оновленою енергією і нові знання про себе самого, про світ, в якому перебуваєш, ось-ось підійдуть до тебе впритул.
Тобі залишиться їх лише зрозуміти, прийняти та вмістити в розум і серце.
І світ твій, і доля - зміняться.
Піньковська Е.А.

Джерело:Товариство культури "Світло" 

Немає коментарів:

Дописати коментар