вівторок, 27 грудня 2016 р.

Х-Фактор-7: there мистецтво is dead


Не вперше на Х-Факторі серйозний конкурсант з чітко українським відображенням мистецтва дивним чином програв. У цьому сезоні дивним чином програла рок-група з Києва. Ні у кого не виникає сумніву, що це українська музика, тим більше рок завжди вважався музикою незалежних музикантів, з власною точкою зору не тільки на саму музику. Тож у їхню перемогу на саме цьому конкурсі, який не дуже то пахне національним, проукраїнським конкурсом, було важко повірити з самого початку.
Особливо після артпідготовчого анонсу О. Марченко про те, що конкурсанти згідно підрахунку голосів ідуть рівно. Після того, як на пісню С. Ханагяна була показана підтримка по Телепорталу під дивних 90% . Аудиторію готували. Х-Фактор is dead.
Тепер і я знаю, «какая музыка звучит в аду». Савлєпов показав. На його концерт не піду навіть у тому випадку, якщо мені заплатять. Якщо це не так, значить, саме така музика – взірець мистецтва по-Савлєпову. І по Х-Фактору. Комусь із нас дійсно потрібна медсестра. Тільки не дай Боже та, яку показали на Х-Факторі – хоч з мікрофоном, хоч зі шприцом. Є підстава здогадуватись, які медсестри у пеклі.
Наступний Х-Фактор дивитись не буду. Так само, як не дивився його і після дивного програшу Тріоди. Ще тоді це шоу заслужило на підозру. Не виключаю, що на наступному Х-Факторі будуть співати пісні Круга та інший російський шансон – блатняк. Курс – саме туди.
До С. Ханагяна претензій немає. Приїхав, заспівав. Можна сказати – талановитий. Мова про режисерів і технологів за сценою. У чесну гру з голосами на цьому шоу не вірю.
Ще один доволі показовий момент. На специфічних форумах про Х-Фактор та його конкурсантів з’явились тролі. Явно кремлівські тролі. З якого б це дива?
А хлопці з DETACH не програли. Отримали наочний урок. Отримали армію прихильників. Матеріалізувались для українського поціновувача музики буквально на очах. Заслужили на повагу.
Фактично неприкрито виглядає так, що Фактором музики спробували довести, що наше власне українське – меншовартісне, або ж меншовартісні, чи у меншості ті, хто за неї голосує. Інших натяків у підтексті програми не прочитано.
Степан Крутоус
Редакція сайту може мати думку, відмінну від авторської.

Немає коментарів:

Дописати коментар